pondělí 20. července 2015

Bazalkový dortík

jsem prostě musela vyzkoušet! Dobrý večer milí bloggeři, milé bloggerky! Minulý týden jsem na internetu potkala pro mne neuvěřitelný recept. Bazalku mám spojenou s rajčaty a mozzarelou a najednou nasladko.... V pátek jsem to prostě musela vyzkoušet a moc nám chutnal.

Příště bych to ještě zkusila s mátou..... My jsme místo máslového krému měli koupenoju pařížskou šlehačku. Recept je ze stránek čarujeme.cz:

Ingredience

Korpus
  • 220 g krupicového cukru
  • 4 velké hrsti bazalkových lístků
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 40 g neslazeného kakaa
  • 2 velká vejce, pokojové teploty
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • 100 g hladké pšeničné mouky
  • 125 ml horké vody
Krém
  • 60 g změklého másla
  • 55 g neslazeného kakaa
  • 80 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 435 g moučkového cukru, prosátého

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte olejem 20 cm dortovou formu a vyložte pečícím papírem. 
  2. Do mixéru vložte lístky bazalky a cukr a dobře promíchujte tak, aby byly lístky bazalky najemno nakrájené.
  3. V míse smíchejte máslo, kakao a bazalkový cukr a dobře promíchejte, aby bylo všechno propojeno.
  4. Přidejte vejce po jednom, pokaždé dobře promíchejte.
  5. Vmíchejte sůl a prášek do pečiva, pomalu přidejte mouku a dobře promíchejte.
  6. Přilijte horkou vodu, promíchejte.
  7. Nalijte vzniklé těsto do připravené formy a pečtě 25 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed korpusu nebude čistá.
  8. Nechte 5 minut zchladnout, poté přemístěte na rošt ke zchladnutí.
  9. Smíchejte máslo s kakaem pomocí ručního robota. Šlehejte, dokud nebude směs lehká a napěněná.
  10. Přidejte mléko, vanilku a promíchejte.
  11. Postupně přidávejte moučkový cukr a mixujte dohladka. Rozprostřete krém na zchlazený korpus.
  12. Dort můžete skladovat ve vzduchotěsné krabičce v pokojové teplotě až 3 dny.

Tak co, nemáte taky chuť to zkusti?
Vaše mlsná Eva

1 komentář:

  1. Evi, to je tedy zajímavé, bazalku jsem na sladko ještě nikdy nepoužila.
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat