středa 31. srpna 2016

Dovolenkové ohlédnutí

je vlastně celé o jídle... Hezký poslední srpnový večer, milí bloggeři a milé bloggerky! Máme po dovolené, kterou jsme letos pojali velmi odpočinkově a zůstali doma. Nevím, jak je to u vás, já vařím docela ráda, ale o dovolené se ráda nechám obskakovat a nechce se mi každý den stát u plotny. A tak jsme vyjížděli do blízkého okolí, abychom prozkoumali nově otevřené podniky a ochutnávali a užívali léta...
Takže pokud byste jeli k nám na sever, tady je pár tipů:
V centru Jablonce nad Nisou nedávno otevřeli restauraci Radnice a tak jsme začali právě tam. Příjemný vzdušný prostor, i když bylo venku vedro, uvnitř bylo příjemně. Dostatek nevtíravého personálu a celkem velký výběr v poledním menu. Nebála bych se sem poslat kohokoli, kdo navštíví město.

Fazolová polévka

guláš a domácí limonády

Dvanáct kilometrů od Jablonce směrem na Harrachov, nad Desnou leží obec Příchovice. Dostali  jsme od kamaráda tip na hospodu U Čápa. Vřele doporučujeme všem cimrmanologům. Můžete vystoupat na rozhlednu, projít si Cimrmanovo muzeum, jídlo výborné, domácí. Obsluha milá. Není nad takové tipy. Můžete nakouknout na web restaurace tady,
 
kulajda

hovězí na červeném víně a bramborové placky se škvarky

špenát, vepřová a bramborové noky
 
 
  
 A teď vzhůru do Liberce - nejdřív v samém centru, kousek  od Šaldova náměstí irská restaurace Black Horse  v mé hlavě ovšem pořád jako kdysi Černý kůň. Zkusili jsme  také polední menu. Jídlo výborné, sedět se dá i venku.
 
bez Guinesse by to nešlo, řidič ale musí nealko

hamburger z hovězího

 
 Nebo byste si v Liberci rádi dali kávu? Pak kromé mé oblíbené kavárny Kino Káva v bývalém biografu Varšava mám nový objev v podobě kavárny Poem. Najdete ji ve spodní části města u řeky Nisy. Moc milé prostředí, stojí za to, si ten kousek od centra tam zajít.

staré klenby nás překvapily




A jsme u největší "pecky" letošního léta, nově otevřené Le Bistro. Kousek skutečné Francie v Liberci. K neuvěření! Tam jsme rozhodně nebyli naposled! Zvenku nenápadný podnik kousek od obchodního centra Forum, uvnitř kaleidoskop chutí! A to bylo "jen" denní menu. Toužím tam prozkoumat  celý jídelní lístek!

houbová polévka

vepřové v kari omáčce a pečené brambory

variace desertů mne pobavila, třásly se strachy, že je sníme ;-)
 
 Byli jsme i jinde, všude ale ne spokojeni  a tak raději skončím. Kromě testování restaurací jsme si užívali na zahradě, trošku jsem šila, hodně četla. A navenek to vypadalo, že jsme si tu dovolenou vzali kvůli sledování olympiády ;-) Ty dva týdny utekly jako voda... Teď už zase pracovat! A taky konec hodování, zase budeme večeřet  jen salát....
Tak se opatrujte, Vaše do Bistra zamilovaná Eva


 
 


1 komentář:

  1. Evi, to je dobrot! A Příchovic, tam jsem jezdila do školy v přírodě a naposledy cca v roce 2000, kdy tam byl Adam se školkou :o)
    Díky! Pa, Helena

    OdpovědětVymazat