pondělí 14. srpna 2017

Jablonecká náplavka

Dobrý den, milé bloggerky a milí bloggeři!  Další  akce zvaná TATRHY, tentokrát v Jablonci nad Nisou, poprvé 12. srpna. Organizátoři si vybrali místo, kde se v sobotu konají zelinářské trhy. Trhovci dříve byli v centru města, odkud je vyhnala stavba obchodního centra Central. Druhým rokem jsou "ve vyhnanství" na ploše u autobusového nádraží. Kdysi jablonecká zvláštnost - jablonecké mrakodrapy a kdysi trochu tajemný zámeček spolku Schlafarria.

zámeček asi brzo spadne a hurá bude parcela na nějakou novou kostku ;-(

Přestěhování tržiště nebylo šťastné, mnoho lidí tam přestalo chodit, jezdí i méně prodejců. Ale dnes to bylo jiné díky organizátorům tatrhů.

 




Vůbec by nebylo špatné, kdyby se opakovaly pravidelně aspoň jednou měsíčně.
Ochutnali jsme dobroty, prošli  stánečky prodejců i blešákem. Potkali známé. Užili si to a těšíme se na další tatrhy, tentokrát zase v  Liberci 24. září.

Opatrujte se, Vaše Eva, nadšená Tatrhy

4 komentáře:

  1. To musí být krásná akce:-) ... takové mám ráda.
    Zámečku je velká škoda. Je to krásná stavba.
    Zitra jedu do Prahy na výstavu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám velmi ráda různé trhy a jarmarky, jsem vždy v sedmém nebi. Kolikrát třeba ani nic nekoupím, ale ta atmosféra. Mrzí mne vždy, když úředníci (přitom znalí) šoupají tržnice sem a tam, jak se jim to hodí a na lidi, aby jim přístup vyhovoval, vůbec nemyslí. U nás naštěstí šoupli na lepší místo, ale bohužel trhovci k nám jezdí pomálu. Jedni zelináři jsou vytrvalí, takže jednou týdně je čerstvá zelenina ku koupi.
    Hezký den.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Za umístění té příšerné oranžové hrůzy hned vedle zámečku by měli viníka za nějakou velmi citlivou část těla věšet do průvanu!
    Přitom stavba jako taková, stát jinde, tak by ani tak špatná možná nebyla... Tady přece nemůže dělat radost ani autoru samotnému.

    OdpovědětVymazat
  4. Evičko tak neholduji moderně :-(( ..zato trhy mám ráda ♥ přeji pohodové dny , Iva

    OdpovědětVymazat