pátek 3. listopadu 2017

Na stopě

policie Modrava, tak by se dalo nazvat naše šumavské zářijové výletování! Je to necelé dva měsíce, ale mně to připadá, že to bylo dávno...

Porušili jsme jedno naše pravidlo a vrátili se na stejné místo - ubytování v Klášterském mlýně v Rejštejně nám před třemi lety vyhovovalo a letos jsme dokonce bydleli v patrovém apartmánu.
Pro naše putování měl totiž Rejštejn velmi výhodnou pozici. Jen co by kamenem dohodil je Sušice, do které jsme se zakoukali.







Na vodním hradě Švihov se natáčely Tři oříšky pro Popelku. Měli jsme privátní prohlídku hradu, protože mimo sezonu už tolik lidí nejezdí a tak jsme sympatického studenta na praxi měli zcela pro sebe.


Na oběd jsme si zajeli do Myslovic nedaleko Klatov. Tip jsme získali z gastromapy Lukáše Hejlíka a maličké zajížďky jsme nelitovali. Nově zrekonstruovaný statek s úžasnou kuchyní.




Klatovy byly zklamáním, město uvnitř ucpané auty, slavná barokní lékárna olepená nesmyslnými plakáty. Na náměstí byly hlavně banky, nic co by putující nalákalo.





Na sušené mnichy jsme zvědavi nebyli a tak jsme brzy město opustili a jeli zpět do Sušice, která nás ráno tak oslovila.

Druhý den jsme si vyjeli nahoru, po trase Srní - Modrava - Kvilda. Šumavské vršky nám připomenuly jizerskohorské slatiny, byli jsme skoro  jako doma. Jen na Šumavě byly ty hotely daleko větší.








Jasně, měli jsme také další tip na restauraci - U všech kukaček. Tolik natahovacích hodin na jednom místě! Ale také výborná kuchyně. Byl to príma výlet... mám z něj ještě pár kávových tipů, ale ty si nechám pro vás na příště...

Opatrujte se, Vaše Eva





1 komentář:

  1. tato oblast nás taky jednou láká. A vidím, že to stojí za to. D.

    OdpovědětVymazat